Ingrediënten
150g grijze gepelde garnalen
100g HighFibe mix venkel of peterselie-look-ui
100g fijngemalen hazelnoten
100g ongezouten boerenboter of ghee
400g doperwten (diepvries)
3 teentjes knoflook
200g verse roomkaas
200ml slagroom
rucola of tuinkers
Aan de slag
Smelt de boter en voeg HighFibe mix en hazelnoten toe. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het mengsel aan op de bodem.
Klop de slagroom luchtig tot yoghurtdikte. Maal de ontdooide doperwten met de teentjes knoflook en roomkaas fijn in de keukenmachine. Spatel de slagroom onder de roomkaas. Breng op smaak brengen met p&z.
Verdeel het mooi groene cheescakebeslag over de krokante bodem. Laat afgedekt enkele uren opstijven in de ijskast.
Garneer de cheesecake met rucola/tuinkers en garnalen. Snij in parten met een groot warm en nat mes.
Comments